Scootmobiel verzekering

Bij de Scootmobielspecialist kunt u snel en eenvoudig een scootmobiel verzekering afsluiten. U bent verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Het is natuurlijk een veilig gevoel om goed verzekerd de weg op te gaan. Immers, er kan altijd iets gebeuren en het is prettig als u niet bang hoeft te zijn voor hoge kosten omdat u iemand heeft aangereden.

Soorten scootmobiel verzekeringen

Kies bij de Scootmobielspecialist uit een WA-verzekering of een WA-casco verzekering. Een WA-casco verzekering wordt ook wel een allriskverzekering genoemd. Uw keuze zal afhangen van de scootmobiel en van uw persoonlijke wensen en van uw rijgedrag. De medewerkers van de Scootmobielspecialist adviseren u graag bij uw keuze. Kom langs bij een van onze vestigingen voor persoonlijk advies of bel ons op voor advies op maat voor uw scootmobiel verzekering.

Een WA scootmobiel verzekering

U bent verplicht minimaal een WA scootmobiel verzekering af te sluiten. WA betekent Wettelijke Aansprakelijkheid en zorgt ervoor dat de kosten voor de schade die u aan anderen, of goederen van anderen, aanbrengt worden vergoed. Een voorbeeld: u rijdt op de stoep en botst per ongeluk tegen iemand aan die daar met de rollator loopt. U kwam de hoek van de straat om en heeft de persoon te laat gezien. Deze persoon heeft hierdoor schade aan de rollator: krassen op de rollator en een deuk in het mandje. Uw verzekeraar zal deze schade vervolgens vergoeden. Natuurlijk valt een dergelijke schade mee, maar wat als deze persoon ten val was gekomen, een arm had gebroken en ten gevolge daarvan inkomsten had gemist omdat hij of zij tijdelijk niet kon werken? Of als het niet een persoon met een rollator was maar een kindje op de fiets dat een lelijke hoofdwond oploopt? In dergelijke gevallen kan de schade hoog oplopen!

Verzekering scootmobiel advies


Een WA-casco scootmobiel verzekering

Een cascoverzekering (allrisk) betekent dat niet alleen de schade aan derden maar ook uw eigen schade is gedekt. Het gaat om schade die u zelf heeft toegebracht tijdens een aanrijding, maar ook om schade als gevolg van bijvoorbeeld vandalisme. Ook een uitkering bij diefstal van de scootmobiel is inbegrepen bij een cascoverzekering. De meeste mensen kiezen voor een cascoverzekering als zij een nieuwe scootmobiel hebben gekocht. Het gaat om een flinke uitgave en het is prettig om te weten dat schade aan de scootmobiel is gedekt zodat u lange tijd kunt genieten van uw nieuwe scootmobiel. Een gebruikte scootmobiel zal doorgaans alleen WA verzekerd worden. Natuurlijk hangt uw keuze samen met meerdere factoren. Bent u afhankelijk van de scootmobiel, gaat u dagelijks op pad, misschien wel voor uw werk? Dan is een scootmobiel in topconditie heel belangrijk. Bij de Scootmobielspecialist kunt u een scootmobiel in bruikleen krijgen of een scootmobiel huren als uw eigen scootmobiel in reparatie is.

De meeste verzekeraars hanteren een eigen risico van € 100 of € 150 per gebeurtenis, dit is echter niet bij alle verzekeraars het geval. Als u meer wilt weten over scootmobiel verzekeringen dan kunt u altijd contact opnemen met de Scootmobielspecialist. Er zijn in Nederland vier vestigingen en u kunt ook langskomen voor persoonlijk advies.

Contact opnemen

De Scootmobielspecialist heeft alles op het gebied van scootmobielen: een groot assortiment nieuwe en gebruikte scootmobielen en handige accessoires. U kunt bij ons ook terecht voor reparaties of het huren van een scootmobiel. Als u een scootmobiel huurt dan is de WA-verzekering bij de huurprijs inbegrepen.

Graag meer informatie of vragen over het verzekeren van uw scootmobiel? Bel ons gratis via 0800 - 2020 of kom langs in onze winkels.