Scootmobiel Repareren? | De Scootmobielspecialist

Scootmobiel repareren

Leestijd: +/- 8 minuten


Wilt u uw scootmobiel repareren en zoekt u een specialist met betrekking tot een scootmobiel reparatie? Dan is De Scootmobielspecialist het beste adres! De Scootmobielspecialist repareert scootmobielen door heel Nederland en beschikt over drie vestigingen verspreid over het land. U kunt in deze vestigingen terecht voor alles op het gebied van de scootmobiel. Naast een scootmobiel reparatie kunt u bij De Scootmobielspecialist terecht voor de aanschaf van een nieuwe of gebruikte scootmobiel, voor advies op het gebied van verzekeringen en wij hebben allerlei accessoires voor de scootmobiel. U kunt bij De Scootmobielspecialist ook terecht voor de aanschaf van hulpmiddelen zoals een rollator, een rolstoel of een traplift voor in huis. Als u naar één van de winkels van De Scootmobielspecialist komt, dan adviseren wij u graag over alle mogelijkheden, maar wij komen ook aan huis voor advies en informatie. U kunt ook een proefrit maken in de eigen omgeving om te zien of de scootmobiel die u op het oog heeft u bevalt en voldoet al uw wensen en eisen. 

Navigeer via onderstaand menu gemakkelijk door de pagina:

  1. Scootmobiel repareren bij De Scootmobielspecialist
  2. Servicecontract De Scootmobielspecialist
  3. Scootmobiel reparatie onderweg
  4. Onderhoud scootmobiel
  5. Nieuwe of gebruikte scootmobiel kopen
  6. Hulpmiddelen, accessoires en verzekeringen
  7. Gratis brochure en Contact

Scootmobiel repareren bij De Scootmobielspecialist

Scootmobiel repareren betekent bij ons niet dat u lange tijd zonder scootmobiel zit. Wij komen als dat enigszins mogelijk is binnen twee werkdagen bij u thuis om de scootmobiel te repareren. Mocht reparatie onverhoopt niet snel kunnen worden afgerond dan kunnen wij u een vervangende scootmobiel aanbieden. U heeft op het gebied van scootmobiel repareren bij De Scootmobielspecialist verschillende mogelijkheden. Zo kunt u een telefonische afspraak maken voor een monteur bij u thuis die uw eigen scootmobiel komt repareren. U betaalt dan de voorrijkosten en een uurtarief voor de monteur. Daarnaast betaalt u een vergoeding voor de voor reparatie gebruikte materialen.

Een andere mogelijkheid is om een servicecontract af te sluiten bij De Scootmobielspecialist. Dit kan alleen als u een nieuwe scootmobiel heeft gekocht. Het servicecontract van De Scootmobielspecialist heeft voor u als scootmobiel eigenaar een groot aantal voordelen.

Servicecontract De Scootmobielspecialist

Als u een nieuwe scootmobiel heeft gekocht dan wilt u deze natuurlijk zo lang mogelijk en het liefst zonder problemen kunnen gebruiken. U wilt niet worden geconfronteerd met reparaties, want als de scootmobiel stuk gaat dan komt dit altijd slecht uit. Waarschijnlijk net op het moment dat u een belangrijke afspraak buiten de deur heeft of een vakantie heeft geboekt waar u de scootmobiel graag had willen gebruiken. De Scootmobielspecialist houdt uw scootmobiel graag in topconditie. Dit betekent dat wanneer u een servicecontract heeft afgesloten recht heeft op een jaarlijkse onderhoudsbeurt van de scootmobiel. Bij deze onderhoudsbeurt zijn gratis nieuwe banden en accu’s inbegrepen. Als de scootmobiel tussentijds stuk gaat, dan proberen wij binnen twee dagen de scootmobiel bij u in huis te komen repareren. U betaalt geen voorrijkosten. U betaalt wel een vergoeding per uur voor de monteur en een vergoeding voor de gebruikte materialen. Door de scootmobiel zo goed mogelijk te onderhouden door een specialist van De Scootmobielspecialist voorkomt u onnodige reparaties als gevolg van slijtage van bijvoorbeeld de banden of de accu.

Scootmobiel reparatie onderweg

Ook al onderhoudt u uw scootmobiel zo goed als mogelijk, deze kan natuurlijk toch stuk gaan terwijl u onderweg bent. Een accu die het begeeft of een lekke band zijn de meest voorkomende scootmobielproblemen onderweg. Ook al rijdt u voorzichtig en neemt u niet onnodig hoge stoepjes, er kan altijd glas op het wegdek liggen dat u over het hoofd heeft gezien of ander materiaal waardoor u een lekke band krijgt.

Het is mogelijk om een servicecontract bij bijvoorbeeld de ANWB af te sluiten zodat u overal waar u maar bent in Nederland verzekerd bent van hulp bij pech onderweg. Deze verzekering bij de ANWB is persoonsgebonden en u heeft dus ook recht op hulp als u rijdt op de scootmobiel van iemand anders. De monteur van de ANWB zal trachten scootmobiel repareren ter plekke voor u uit te voeren. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan wordt u samen met de scootmobiel naar een plek van uw keuze gebracht. Meestal betekent dit dat u samen met de scootmobiel naar huis wordt gebracht. U kunt dan eenmaal thuis gekomen een beroep doen op de service van De Scootmobielspecialist. Wij komen dan zo snel mogelijk uw scootmobiel repareren.

Onderhoud scootmobiel

Naast het afsluiten van een servicecontract bij De Scootmobielspecialist kunt u ook zelf veel doen om de scootmobiel in topconditie te houden. Een goede plek waar de scootmobiel droog kan staan is bevorderlijk voor de levensduur van de scootmobiel. Het is natuurlijk logisch dat een scootmobiel die dag in dag uit buiten staat in weer en wind sneller stuk zal gaan dan een scootmobiel die in een schuur of garage kan worden geparkeerd. Er zijn ook speciale scootmobiel boxen te koop en als u in een appartementencomplex woont is er vaak een gemeenschappelijke ruimte waar de scootmobiel droog kan worden geparkeerd. In veel gevallen heeft u ook recht op deze mogelijkheid. U heeft meestal recht op bijvoorbeeld een plek onder de trap van het trappenhuis. Uw scootmobiel moet ook regelmatig worden opgeladen en het is daarom wel belangrijk dat de stalling van de scootmobiel beschikt over stroom. In een gemeenschappelijke ruimte of een trappenhuis van een appartementencomplex is niet altijd stroom voorhanden. In dat geval dient u op eigen kosten een stroompunt aan te laten leggen en moet u er voor zorgen dat andere bewoners niet ongewild meebetalen aan het opladen van de accu van uw scootmobiel.

Verder is het zinvol om de scootmobiel als deze nat is geworden te drogen met een daarvoor geschikt doek. Er zijn ook speciale scootmobiel hoezen te koop waarmee u de scootmobiel kunt beschermen tegen regen en andere weersinvloeden. Zo voorkomt u dat u regelmatig wordt geconfronteerd met scootmobiel repareren op momenten dat u dat helemaal niet uitkomt. Uiteraard brengt scootmobiel repareren ook altijd kosten met zich mee tenzij u nog garantie heeft op de scootmobiel.

Nieuwe of gebruikte scootmobiel kopen

Bij De Scootmobielspecialist kunt u terecht voor een zeer uitgebreid aanbod scootmobielen van allerlei bekende en minder bekende scootmobielmerken. Wij verkopen zowel nieuwe als gebruikte scootmobielen. Gebruikte scootmobielen worden door onze specialisten volledig nagekeken en waar nodig gerepareerd. U krijgt dan ook altijd garantie op een scootmobiel die u aanschaft bij De Scootmobielspecialist. De minimale garantieperiode bedraagt 3 maanden en voor een nieuwe scootmobiel kan dit oplopen tot maar liefst drie jaar.

Wij adviseren u graag bij aanschaf. De aankoop van een scootmobiel is niet zomaar iets en meestal heeft u veel vragen die wij graag beantwoorden. Belangrijke vragen bij de aanschaf van een scootmobiel zijn onder meer hoe vaak u de scootmobiel gaat gebruiken. Wilt u elke dag gebruik maken van uw scootmobiel? En gebruikt u de scootmobiel vooral binnenshuis of wilt u ook grote afstanden kunnen afleggen? Bent u van plan alleen op verharde wegen en stoepen te rijden of wilt u ook uitstapjes maken in het bos en dus op onverharde wegen rijden? Gebruikt u de scootmobiel ook om dagjes weg te gaan dan is het handig als deze eenvoudig is mee te nemen. Een scootmobiel die licht van gewicht is, kan worden ingevouwen of gedemonteerd verdient dan de voorkeur. Ook uw eigen gewicht speelt een rol bij de keuze van een scootmobiel. Voor al uw vragen op het gebied van scootmobielen en de aanschaf ervan of verzekeringen voor scootmobielen bent u bij De Scootmobielspecialist aan het juiste adres. Wij staan altijd graag voor u klaar óók voor vragen over scootmobiel repareren.

Hulpmiddelen, accessoires en verzekeringen

Bij De Scootmobielspecialist kunt u zoals gezegd naast scootmobiel repareren ook terecht voor een uitgebreid assortiment scootmobiel accessoires en hulpmiddelen. Een handig mandje voor achter op de scootmobiel en een uitgebreid assortiment regenkleding bijvoorbeeld. Schootskleden in soorten en maten zodat u comfortabel op pad kunt en het niet koud krijgt onderweg. Een paraplu die kan worden gemonteerd op de scootmobiel en speciale kliksystemen om de hond eenvoudig aan te lijnen zodat deze kan meelopen of wachten terwijl u voor het stoplicht staat of een praatje maakt met een bekende. Verder vindt u bij ons ook allerlei houders voor op de scootmobiel waarmee u onder meer een rollator, een zuurstoffles of wandelstok kunt meenemen. Het assortiment accessoires en hulpmiddelen is bij De Scootmobielspecialist zeer uitgebreid. Zo bieden wij ook een ruime keuze uit rolstoelen en rollatoren. Daarnaast kunt u bij ons ook terecht voor een traplift in verschillende uitvoeringen.

U kunt veel informatie vinden over onze diensten op onze website waar u zich ook kunt informeren over scootmobiel repareren. U kunt ook naar een van onze drie vestigingen komen voor persoonlijk advies en wij komen ook bij u thuis voor informatie, advies of het maken van een proefritje.

Als u een scootmobiel heeft dan bent u verplicht een WA verzekering af te sluiten. Het afsluiten van een WA verzekering voor uw scootmobiel is verplicht maar kan naar wens worden uitgebreid met een allrisk verzekering, een opzittende verzekering of een rechtsbijstandverzekering. Ook op het gebied van verzekeringen adviseren wij u graag. U krijgt van uw verzekeraar een metalen verzekeringsplaatje dat achter op de scootmobiel moet worden gemonteerd. Tegenwoordig worden deze plaatjes ook wel in stickervorm geleverd. Met een allrisk verzekering bent u ook verzekerd voor uw eigen schade, in tegenstelling tot de WA verzekering. Met een WA verzekering is alleen de schade van derden verzekerd. Meer informatie over verzekeringen, scootmobiel repareren, scootmobiel kopen of andere vragen over scootmobielen? Vraag het aan De Scootmobielspecialist. 

Gratis brochure en contact

Zoekt u een betrouwbare scootmobielpartij die uw scootmobiel kan repareren? De Scootmobielspecialist helpt u verder! Neem direct contact op via het contactformulier en vraag ook zeker onze gratis brochure aan!

Nijmegen

De adviseurs in onze vestiging helpen u graag verder.
Onder het genot van een kopje koffie zullen we samen kijken welke scootmobiel bij u past.

Debby Wilschut

024 – 22 00 112

Cargadoorweg 29 | 6541 BT

Eindhoven

Kom gezellig een kijkje nemen in onze mooie showroom, de koffie staat klaar!

Marcus Brekelmans

040 - 256 77 00

Industrieweg 3 | 5627 BS

Gratis thuisdemonstratie

Probeer nu gratis én vrijblijvend één of meerdere scootmobielen uit ons assortiment in uw woonomgeving. Zo ervaart u proefondervindelijk welke scootmobiel bij u past.

Gratis thuisdemo aanvragen